Jeg står foran et svært valg !!

969045_10151683499956081_2018702032_n

I sidste uge var jeg en tur i Vejle og besøge hofte specialisten Kjeld Søballe.

Igennem mit netværk var jeg blevet henvist til denne mand. Beskeden var ganske klar. Skal du igennem en operation i hoften, er han en af de bedste i landet.

Jeg var godt klar over, at min situation var alvorlig. Alligevel overraskede hans anbefaling mig.

Min venstre hofteskål er skæv, hvilket betyder at en operation er nødvendig, hvis jeg vil tilbage på topplan. Hofteskålen skal simpelthen sættes på plads.

Det er naturligt at tænke, at skaden på hofteskålen kommer efter mange års hård belastning. Faktum er dog en anden. Jeg er født med denne her skavank, og det har været et spørgsmål om tid før følgeskader ville bryde ud. Desværre for mig er det sket her i 2016. Et år med både EM, VM og OL på programmet.

Selve indgrebet er ganske barsk. Vi snakker om op til 2 måneder på krykker og dernæst mindst den samme periode til genoptræning. Herefter kan jeg begynde på det, jeg kalder løb. Cirka 8 måneder ude, hvis alt går optimalt.

Der er ingen garanti for jeg kommer tilbage på samme niveau efter sådan en operation. Der er en reel risiko for jeg kan gøre situationen endnu værre end den er.

På en privatklinik koster sådan en operation mange penge, som jeg selv skal betale. For en atlet, der har valgt at gå 100% ind for sin sport, er det et stort beløb.

Jeg kan også få foretaget operation indenfor det offentlige sygehussystem. Her er ventetiden op til 8 måneder.Vælger jeg ikke at tage operationen er chancen for jeg kommer tilbage på topplan begrænset.

På nuværende tidspunkt kan jeg løbe små ture, og det vil nok blive det, som jeg må tage til takke med.

I de sidste mange år har løb været mit primære fokus.

Hver eneste dag. Jeg gentager hver eneste dag har jeg tænkt over hvordan jeg kunne strukturere min dag i forhold til mit løb.

Har gjort alt hvad der var menneskeligt muligt for at nå mine sportslige mål.

Jeg skal træffe et valg, om jeg ønsker at få foretaget en operation, og om hvornår det eventuelt skal være.

Skal jeg sætte mig i en økonomisk svær situation for at komme tilbage igen!

Skal jeg tilbringe de næste par måneder på krykker, og dermed have svært ved at klare mig selv!. Jeg bor på fjerde sal, så selv det at købe ind vil være svært!

Skal jeg vente og se hvad der sker! Måske bliver det bedre. Måske gør det ikke!

Men vil jeg så ikke gamble med min karriere!

Jeg har ikke lyst til at stoppe. Det vil gøre ondt. Meget ondt. Føler stadigvæk jeg har en del gode år tilbage.Samtidig vil jeg også gerne kunne blive ved med at dyrke sport, også når jeg er færdig med løb på topplan.

At dyrke motion er lig med livsglæde for mig. Det ønsker jeg ikke at miste.

Har givet mig selv nogle dage til at finde ud af, hvad jeg gør.

Share:

5 thoughts on “Jeg står foran et svært valg !!

 1. Kære Henrik….
  Krydser alt hvad krydses kan og satser på, at miraklernes tid ikke er forbi!
  Hvad med en indsamling til din OP på caremaker.dk?

 2. Hej Henrik

  Jeg kan ikke tage valget for dig men hjælpe dig lidt på vej i forhold til offentlig eller privat

  Har selv tidligere løbet 2.27 og blev opereret 4 gange i min hæl mv af dks bedste kirurg Eilif Larsen .. Den ENESTE gang jeg har brugt er offentlig hospital var sidste operation for nogle år siden .. De borede ind i min ankel fordi de troede der var noget .. Det var der ikke men varige men af arvæv mv fik jeg .. Eilifs 4 tidligere operationer har intet arvæv eller men givet

  Ved det koster mange penge men varige men kan ikke gøres op i kr i din situation

  Håber det lykkes for dig og krydser fingre

 3. Kan sagtens følge dig. Jeg er i samme situation men jeg blev kørt ned af en bilist og kæmper nu på 6måned for at genvinde førligheden. Smed krykkerne for 2 uger siden efter 4,5 måned med krykker!
  Jeg ønsker også sport i mit liv. Det bliver ikke på topplan igen men drømmen om at cykle igen er det jeg kæmper for.
  Du kan meget mere end du tror og med den rette genoptræning og indsats kommer du igen.
  You don’t know how strong you are until you need to be strong!
  Bedste hilsner
  Ks

 4. Hej Henrik,

  Adgangen til den nyeste teknologi er nødvendigvis langtfra den nyeste i mange tilfælde på privathospitaler, det hænger sammen med, at det skal være økonomisk rentabelt at drive hospitaler i privat regi.

  Langt den mest avancerede teknologi og ekspertise er på de offentlige hospitaler og ofte de samme kirurger, der arbejder begge steder.

  Jeg arbejder med dette til hverdag, men ville have behov for at vide hvad det er for en diagnose du har. Jeg tror ikke du har behov for simple svar, men en forståelse for hvad det er for et valg du skal træffe og konsekvensen deraf.

  Håber det bedste og giv ikke op!

  Hilsner
  Rasmus

 5. Kære Henrik, det er virkelig en vældig svær situation, som jeg har svært ved helt at sætte mig ind i, da jeg aldrig har løbet på det niveau du gør, eller satset så meget på det! Men jeg kender alt til at elske at løbe og ville gøre rigtig meget for at være løbende – og det er vel kernen i dit dilemma? Hvad skal du gøre for at have bedst muligheder for at løbe videre, helst på topplan. Desværre er der ikke så meget andet at gøre end at lytte til eksperterne (gerne flere) og mærke efter, hvad der er vigtigst for dig, og hvor meget du vil satse. Håber det bedste for dig!
  PS: hvis du vælger operationen, mon ikke du har mange løbevenner/bekendte/fans som gerne vil give en hånd med indkøb mm? Min erfaring er, at folk er flinkere til at hjælpe end man lige går og tror, og du kan jo kvittere med træningstips 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *